Wat we doen

In Den Haag bestaat al meer dan 65 jaar de ‘Numismatische Kring Den Haag’, waar mensen die geïnteresseerd zijn in de numismatiek elkaar 10 keer per jaar ontmoeten. De bijeenkomsten hebben als thema munten, penningen en bankbiljetten en de geschiedenis er om heen.

De Numismatische Kring Den Haag nodigt sprekers uit, maar de leden houden ook vaak zelf voordrachten over hun verzamel- of interessegebied. De lezingen gaan over uiteenlopende onderwerpen en thema’s, zoals de invloed van de Grieken op de muntslag in India, de Kelten, muntslag in de 18e eeuw of Koninkrijksmunten. De avonden zijn erg boeiend, de discussies levendig en de sfeer is amicaal. Veel sprekers nemen ter illustratie vaak een aantal voorwerpen mee. Het determineren en bestuderen van onbekende objecten is een fascinatie die door de leden wordt gedeeld. De verzamelgebieden van de leden zijn heel divers: Grieken, Romeinen, Parthen, Sassaniden, Merovingen, Karolingen, Middeleeuwen, Provinciaal, Koninkrijk, bankbiljetten, muntgewichten, historiepenningen, noodmunten, moderne munten en penningen etc…

Een klein deel van de avond is er gelegenheid om te verkopen, kopen of ruilen. Soms wordt er een veiling voor leden georganiseerd.

Waar zijn de bijeenkomsten, wanneer en hoe geef ik me op?

Als u belangstelling heeft, bent u van harte welkom. Graag wel even een email om uw komst aan te kondigen. In de maanden september tot en met juli wordt meestal op de derde dinsdag van de maand een bijeenkomst gehouden vanaf 20.00 uur in de vergaderzaal van de Remonstrantse kerk, Laan van Meerdervoort 955 (2564 AJ) in Den Haag. De zaal is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (lijn 3 vanaf het Centraal Station in Den Haag, halte Appelstraat); de auto kan in de straat voor de kerk gratis geparkeerd worden of tegen betaling aan de Laan van Meerdervoort. De ingang is aan de hoger gelegen parallelweg bovenaan de trap vanaf de Laan van Meerdervoort en de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Neem voor meer informatie contact op met: Bas van Vugt (voorzitter) of Michiel Kruijthof (secretaris) via nkrdenhaag@hotmail.com. De Haagse Numismatische Kring staat in principe open voor alle belangstellenden. Na een bezoek staat het u vrij om al dan niet lid te worden van deze vereniging (€20,- per jaar), die vooral ten doel heeft om in een ontspannen sfeer dieper in te gaan op de geschiedenis rond munten, penningen en bankbiljetten en alles wat daarmee te maken heeft.